Ainesosat

Tuotteemme sisältävät seuraavia ainesosia:

BELLY MASK - AINESOSAT:

Glycerin eli glyseriini, joka tunnetaan myös nimellä glyseroli, on luonnollinen kasviöljyistä tai eläinrasvoista johdettu yhdiste. Se on kirkas, väritön, hajuton ja siirappimainen neste, jolla on makea maku. Glyseriinin tärkeimmät ominaisuudet ovat ihon ulkokerroksen (sarveiskerroksen) kosteuttaminen, ihon sulkutoiminnon ja mekaanisten ominaisuuksien parantaminen sekä ihon suojaaminen ärsyttäviltä aineilta. Lisäksi glyseriini nopeuttaa haavojen paranemista.

 

Propylene glycol eli propyleeniglykoli on orgaaninen, väritön ja hajuton synteettinen neste, joka imee itseensä vettä. Propyleeniglykolia käytetään kosteuttajana, liuottimena, pehmittävänä aineena tai säilöntäaineena erilaisissa ihonhoitotuotteissa. Propyleeniglykoli tunnetaan parhaiten sen kosteuttavista ja ainesosia sitouttavista ominaisuuksista. Tämä tarkoittaa sitä, että propyleeniglykoli säilyttää kosteuden iholla pitkään ja auttaa imemään tehokkaita ainesosia ihoon. Lisäksi propyleeniglykoli tehostaa voimakkaiden ainesosien imeytymistä.

 

Betaine eli betaiini esiintyy luonnollisesti kehossa. Se on ärsyttämätön ja turvallinen ainesosa, joka auttaa parantamaan ihon kuntoa. Betaiini toimii kosteudensäilyttäjänä ja silla on anti-inflammatorinen eli tulehdusta alentava, ihoa rauhoittava ja kosteuttava vaikutus.

 

Trehalose eli trehaloosi on yksi tyyppi sokerista, jota käytetään kosmetiikassa ja ihonhoitotuotteissa kosteuttajana, suojaavana aineena ja antioksidanttina. Trehaloosi auttaa myös suojaamaan ihoa auringon vaurioilta ja ikääntymiseltä.

 

Shea (Parkii) butter eli sheavoi sisältää suuria rasvahappo- ja vitamiinipitoisuuksia, jotka tekevät sheavoista ihanteellisen kosmeettisen ainesosan ihon pehmentämiseksi. Sheavoi kosteuttaa ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Lievästi antibakteerinen shea myös hoitaa tehokkaasti pieniä naarmuja ja auttaa uudistamaan ihon pintaa.

 

Rosehip oil eli ruusunmarjaöljy on ravinnerikas ja ihon elastisuutta parantava öljy. Öljyssä on korkea antioksidantti- ja rasvahappopitoisuus. Ruusunmarjaöljy imeytyy nopeasti syvälle ihoon. Lisäksi öljyn C-vitamiini stimuloi kollageenin tuotantoa, ja A-vitamiini parantaa ihon kosteustasapainoa sekä auttaa soluja uusiutumaan.

 

Aloë barbadensis eli Aloë vera lievittää kutinaa ja tulehduksia, viilentää ja säilyttää kosteutta. Lääkealoe on erittäin sopiva herkälle ja ärsyyntyneelle iholle. Aloe kiihdyttää kollageenin tuotantoa ja on ihanteellinen hilseilevän, atooppisen ja auringossa palaneen ihon hoitoon.

 

Sodium hyaluronate eli hyaluronihappo sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon ja vaikuttaa pitkäkestoisesti, minkä lisäksi se tehostaa ihon omaa kollageenirakennetta. Hyaluronihappo imeytyy ihon syvempiin kerroksiin vieden kosteutta mukanaan ja parantaen muiden iholle levitettävien tuotteiden tehoa. Aine muodostaa iholle ohuen geelikalvon, jolla on kiinteyttävä ja silottava vaikutus. Kuivunut iho, jonka suojakerros on tuhoutunut, saa välitöntä helpotusta.

 

Bergenia crassifolia eli soikkovuorenkilpi, jonka lääkinnällisiä ominaisuuksia on käytetty pitkään venäläisessä kansanlääketieteessä sekä Tiibetin ja Kiinan lääketieteessä. Soikkovuorenkilvestä käytetään tavallisesti juuren osa, sillä siinä on paljon ihosolujen uusiutumisen kannalta tärkeitä aminohappoja. Kasvilla on myös vahva antioksidanttinen ja ihon kimmoisuutta parantava ominaisuus. Lisäksi soikkovuorenkilvellä on kapilaariverisuonia vahvistava ja tulehdusta lievittävä vaikutus.

 

Euglena gracilis polysaccharide on biosynteesituote, joka saadaan levästä tai tarkemmin sen soluista. Se on puolikiinteä valmiste, joka antaa nesteelle geelimäisen koostumuksen. Lisäksi Euglena gracilis kosteuttaa, hoitaa ja pehmentää ihoa.

 

Hydrolyzed collagen eli hydrolysoitu kollageeni on elimistön yleisimpiä proteiineja. Kollageeni on ihon tärkein rakennusaine, jonka osuus ihon kokonaismassasta on noin 75 %. Kollageeni auttaa ihoa pysymään elastisena ja kimmoisana, minkä lisäksi se on erittäin tehokas ihon kosteuttaja.

 

Xanthan gum eli ksantaanikumi on luonnollinen polysakkaridi ja ihoa hoitava aine, jota käytetään paksunnos- ja stabilointiaineena. Ksantaanikumi antaa tuotteelle geelimäisen koostumuksen ja sitoo muita aineita paremmin yhteen. Aine on turvallinen, mikäli vuorokausiannos on enintään 15 gramma. Yleensä kosmeetisissa tuoteissa ksantaanikumin määrä on alle 0,5 grammaa.

 

Polysorbate 20 eli polysorbaatti 20 on ainesosa, jota käytetään ihonhoito- ja kosmetiikkavalmisteissa parantamaan tuotteen rakennetta, tuntumaa ja tuoksua. Sitä käytetään pääasiassa pinta-aktiivisena aineena, emulgointiaineena ja hajusteiden ainesosana esimerkiksi meikkivoiteissa ja -pohjatuotteissa, shampoissa, tuoksuissa sekä muissa kosmetiikkatuotteissa. Ihonhoito- ja kosmeettisten ainesosien turvallisuuden arvioinnista vastaava ryhmä, Cosmetic Ingredient Review (CIR) -asiantuntijapaneeli, totesi tieteellisen arvioinnin perusteella, että polysorbaatti 20:tä on turvallista käyttää kosmeettisissa valmisteissa.

 

Carbomer eli karbomeeri on valkoista pehmeää jauhetta, jota käytetään usein geelin muodostajana ja emulgointiaineena kosmetiikassa öljyn ja veden erottumisen estämiseksi. Karbomeerejä löytyy useista henkilökohtaisen hygienian tuotteista sekä kosmeettisista tuotteista, kuten iho-, hius-, kynsi- ja meikkituotteista sekä esimerkiksi hammastahnoista. Karbomeerejä pidetään turvallisina kaikille ihotyypeille.

 

Tocopherol eli tokoferoli eli E-vitamiini on vahvasti antioksidanttinen aine, jolla on on myös soluja suojaavia ominaisuuksia. Tokoferoleja saadaan kasviöljyistä, ja se on kasvien paras suoja hapettumista vastaan. Tokoferolin ominaisuuksiin kuuluu kosteuden sitominen ihon ulommaisiin kerroksiin. Se ehkäisee tulehduksia ja edesauttaa solujen uusiutumista sekä vähentää UV-säteilyn aiheuttamia ihovaurioita, minkä seurauksena ihon koostumus on tasaisempi. Tokoferoli on hyvin siedetty eikä se aiheuta ihoärsytystä.

 

Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil eli makea manteliöljy on peräisin luonnonmukaisesta tuotannosta, ja se sisältää runsaasti E-vitamiinia. E-vitamiinilla on voimakkaita anti-inflammatorisia vaikutuksia, ja se kykenee stimuloimaan kuivan ja ärsytetyn ihon uusiutumista ja auttaa palauttamaan ihon kimmoisuutta. Manteliöljy on yksi tärkeimmistä kasviöljyistä, joita käytetään kosmetiikassa ihon hyvinvoinnin parantamiseksi. Manteliöljyn upeat kosteuttavat ja pehmittävät ominaisuudet auttavat kosteuttamaan ihoa tehokkaasti jättäen ihon terveen ja silkkisen tuntuiseksi. Lisäksi manteliöljy auttaa ihoa palauttamaan sen elastisuuden sekä ennaltaehkäisemään ihon pieniä ryppyjä ja juonteita.

 

Hydroxyacetophenone eli hydroksiasetofenoni on uusi, mutta tieteellisesti todistettu monikäyttöinen kosmeettinen ainesosa. Se toimii säilöntäaineiden tehostajana ja antioksidanttina vähentäen ihoärsytystä. Säilöntäaineiden tehostajana se parantaa muun muassa erilaisten säilöntäaineiden ja orgaanisten happojen tehokkuutta. Hydrokiasetofenonia esiintyy kuusissa, mangoissa, fabianoissa, lakoissa ja karpaloissa. Lisäksi sitä muodostuu kahviin paahdon aikana sekä sherryyn ja olueen käymisen aikana. Yhdisteen tuoksu ja maku ovat hedelmäisiä.

 

1,2-Hexanediol eli 1,2-heksaanidioli on synteettinen säilöntäaine ja kosteutta sitova kostutusaine. Liuottimena kirkas nestemäinen ainesosa auttaa liuottamaan myös muita aineita. Sitä käytetään yleisesti ihonhoitotuotteissa ja henkilökohtaisen hygienian tuotteissa pehmentävänä, kosteuttavana ja kosteutta lisäävänä ainesosana.


KAHVIKUORINTA - SKRUBI

AINESOSAT:

Dead Sea salt eli Kuolleenmeren suola on hyvin mineraalipitoinen suola, joka puhdistaa ja kuorii pois kuollutta ihosolukkoa. Lisäksi Kuolleenmeren suola uudistaa ja vahvistaa ihon pintaa sekä kosteuttaa sitä magnesiumilla. Suolassa on myös paljon antibakteerista rikkiä. Kuolleenmeren suola sopii erinomaisesti kylpyihin ja kosmetiikkaan.

 

Kahvin erinomaisten kuorintaominaisuuksien lisäksi kahvinpurut stimuloivat solujen uusiutumista. Kahvilla on tulehdusta hillitsevä vaikutus, joka rauhoittaa muun muassa punoittavaa ja ärtynyttä ihoa.

 

Hemp seed oil eli hampunsiemenöljy, jonka siemenet sisältävät runsaasti ravinteita sekä ihoa ja hiuksia kosteuttavia rasvahappoja. Sen ravinteikkaan ja kosteuttavan vaikutuksen vuoksi hampunsiemenöljy on suosittu ainesosa ruoka- ja ihonhoitotuotteissa. Tehokkaasti kosteuttavana raaka-aineena se tuo helpotusta kuivan kireälle iholle, palauttaa ihon kosteustasapainon ja lukitsee kosteuden ihoon.

 

Olive oil eli oliiviöljy on suosittu tuote ihonhoidossa. Se hoitaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa ja hiuksia. Oliiviöljy sisältää runsaasti voimakkaita antioksidantteja sekä hyödyllisiä rasvahappoja. Se on myös tehokas apu erilaisten iho-ongelmien hoidossa.

 

Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil eli makea manteliöljy on peräisin luonnonmukaisesta tuotannosta, ja se sisältää runsaasti E-vitamiinia. E-vitamiinilla on voimakkaita anti-inflammatorisia vaikutuksia, ja se kykenee stimuloimaan kuivan ja ärsytetyn ihon uusiutumista ja auttaa palauttamaan ihon kimmoisuutta. Manteliöljy on yksi tärkeimmistä kasviöljyistä, joita käytetään kosmetiikassa ihon hyvinvoinnin parantamiseksi. Manteliöljyn upeat kosteuttavat ja pehmittävät ominaisuudet auttavat kosteuttamaan ihoa tehokkaasti jättäen ihon terveen ja silkkisen tuntuiseksi. Lisäksi manteliöljy auttaa ihoa palauttamaan sen elastisuuden sekä ennaltaehkäisemään ihon pieniä ryppyjä ja juonteita.

 

Avocado oil eli avokadoöljy kosteuttaa ja ravitsee kuivaa ihoa sekä auttaa normaalia ihoa säilyttämään sen kosteustasapainon. Avokadoöljy sisältää paljon antioksidantteja, ja sillä on myös tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia. Avokadoöljy auttaa ihoa säilyttämään pehmeyden, vahvuuden ja elastisuuden sekä rauhoittaa kutisevaa tai ärtynyttä ihoa. Parhaiten öljy toimii kuivalle tai normaalille iholle ilman iholle jäävää rasvaista tuntua. Öljy sisältää muun muassa beetakaroteenia, proteiineja, rasvahappoja sekä A-, D-, ja E-vitamiineja. Avokadoöljyä on käytetty jo tuhansia vuosia sitten Etelä-Amerikassa, jossa inkat, mayat ja asteekit käyttivät öljyä muun muassa kasvonaamioina sekä parantamaan hiusten kasvua.

 

Arabica coffee oil eli kahviöljy sisältää kosolti linolihappoja, jotka antavat iholle runsaasti kosteutta ja vahvistavat ihon omaa puolustuskykyä. Öljyhappo pystyy tehostamaan tuotteen imeytymistä ihoon, jolloin sillä on mahdollisuus imeytyä syvemmälle ihoon. Palmitoleiinihappo, jota on luonnostaan ihossa, mutta joka vähenee iän myötä, vahvistaa ihon pintaa ja säilyttää ihossa kosteutta. Runsaan kofeiinipitoisuutensa vuoksi kahviöljyllä on ihoa stimuloiva vaikutus- se kosteutta, uudistaa ja vahvistaa ihon omaa puolustuskykyä.

 

Shea (Parkii) butter eli sheavoi sisältää suuria rasvahappo- ja vitamiinipitoisuuksia, jotka tekevät sheavoista ihanteellisen kosmeettisen ainesosan ihon pehmentämiseksi. Sheavoi kosteuttaa ja ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Lievästi antibakteerinen shea myös hoitaa tehokkaasti pieniä naarmuja ja auttaa uudistamaan ihon pintaa.

 

Argan oil eli arganöljy on yksi kosmetiikan suursuosion saavuttaneista raaka-aineista. Kevyt ja ei-rasvainen öljy imeytyy helposti ja antaa iholle uskomattoman hehkun. Se sisältää luontaisesti erittäin suuren määrän E-vitamiinia ja antioksidantteja. Arganöljyn on lisäksi todettu minimoivan juonteita, palauttavan ihon elastisuutta ja neutralisoivan vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat merkkejä ikääntymisestä. Arganöljy on ihana ihonhoidon raaka-aine myös siksi, että se sopii hyvin myös herkälle iholle eikä tavallisesti aiheuta allergisia reaktioita.

 

Coconut oil eli kookosöljy sopii täydellisesti kosteusvoiteeksi. Täysin sileä kookosöljy levittyy upeasti iholle, sillä se sulaa käsissä ja iholla. Öljy tukee haavan parantumista ja lievittää säännöllisesti käytettynä arven muodostumista. Lisäksi kookosöljy auttaa säännöllisesti pidemmän aikajakson ajan käytettynä jopa selluliittiin ja raskausarpiin.